úterý 8. ledna 2013

Pivoňková minirecenze

Nedávno jsem se zamilovala - do pivoněk! A přestože každá zamilovanost časem vyprchá, tahle pořád drží jako klíště - a  já doufám, že jen tak nepustí a že mě pivoňková řada od L´Occitane bude ještě nějakou dobu provázet. A abych vás o tu nádheru nepřipravila, přichystala jsem si takové malé zhodnocení třech produktů, které jsem zatím vyzkoušela. Nejsem žádný specialista na kosmetiku, tak prosím berte moji minirecenzi s rezervou.

Návštěva obchodu L´Occitane je pro mě vždycky zážitek sám pro sebe, navíc jsou tam velmi milé prodavačky, které vám ochotně se vším pomohou. Pivoňkovou řadu nemůžete přehlédnou a všimnete si ji i podle jiných smyslů - nádherně voní už na dálku! Kromě vůně mě zaujalo i krásné, pro L´Occitane typické, balené produktů. Svoje první pivoňky jsem dostala jako dárek, a to v krásné krabičce, do které vám výrobky při placení zabalí.


zdroj


Vyzkoušela jsem tedy: sprchový gel, tělové mléko a krém na ruce, přesně jak vidíte na obrázku.

Sprchový gel (75 ml) je čirý a krásně pění. Několikrát jsem ho použila do vany místo pěny a předčil i k tomu určené výrobky. Vůně je krásně cítit z pokožky i po vysušení ručníkem.

Tělové mléko (75 ml) bude vyhovovat těm, kteří mají rádi tekutější konzistenci. Do pivoňkové řady patří i tělový krém, který se chystám vyzkoušet. Mám totiž raději hutnější mléka/krémy. Nicméně se krásně vstřebává a po natření ještě dlouze voní. Ideálně spojit se sprcháčem a vychutnat si tuhle dvojku společně.

Krém na ruce (30 ml) mě nadchnul svým krásným balením, které je jiné než balení krémů, které koupíte běžně v drogerii. Je sice poněkud menší, ale těm, kteří se nemažou desetkrát denně, určitě na nějakou dobu vystačí. Jako malé minus vidím opět konzistenci, která by mohla být hutnější. Určitě tedy není do krutých mrazů, kdy si potřebujete vysušené ruce pořádně promastit. Po natření se blesku rychle vstřebá a k rukám si čichám ještě dlouho poté. Trošku nepraktický je uzávěr, který mi několikrát upadl na zem, ale na to si člověk zvykne.

Co se týče cen těchto produktů, tak ty nejsou úplně lidové, toto balení mini produktů pořídíte za 582 Kč, samostatný krém na ruce za 195 Kč, mini sprchový gel 160 Kč a mini tělové mléko 230 Kč. Já osobně mám tuto kosmetiku jako "sváteční", tzn. že si ji trošku šetřím a používám ji, když si chci kosmetickou proceduru pořádně užít. Doporučila bych ji ale i jako vhodný a velmi pěkný dárek třeba pro kamarádku nebo maminku, mají moc hezké sady.

Souhrn:

+ nádherná (!!) vůně, která dlouho vydrží
+ moc hezké balení
- cena
- tekutější konzistence

A jako perlička na závěr: pokud máte pochybnosti, jak se L´Occitane vyslovuje, pusťte si toto video, nejste totiž sami :-)




Mějte se krásně a těším se, že mi v komentářích napíšete, jestli máte s pivoňkou od L´Occitane nějaké zkušenosti nebo jestli máte tip na nějakou kosmetickou řadu/výrobek, bez kterého aktuálně nemůžete být vy :-)


10 komentářů:

  1. Neustále tuto značku vidím někde kolem sebe, ale zatím s ní nemám žádné zkušenosti. Rozhodně chci zkusit, díky za tip:)

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé to je hezký balení. Musí to i pěkně vonět,i když si zrovna nevybavuju, jak vlastně pivoňky voní... Od téhle značky jsem ještě nic nezkoušela, ale mám ráda prodejny jako Yves Rocher apod., takže věřím, že i tohle by se mi líbilo :-) Ale co mě fakt nadchlo, je to video :-D S výslovností je to u mě vtipný i u jiných značek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marky, je to taková slaďounká vůně :-) a z té výslovnosti si nic nedělej, já si to video (hlavně ten konec) musela pustit několikrát, než jsem si to konečně zapamatovala :-)

      Vymazat
  3. Ahoj, uz se ti podarilo sehnat tu bilou kosili? Ja na ni koukala asi pred tydnem, porad nevim, jestli do ni mam jit, nebo ne... ale asi ji neodolam ;) Doufam, ze nezapomenes na outfit post s ni, az se zadari! :) Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj! Na nákupy vyrážím až příští týden, tak se po ní budu určitě shánět...tak jestli vydržíš, outfit určitě bude hned potom a třeba se Ti pak bude lépe rozhodovat ;-)

      Vymazat
  4. Miluji vůni pivoně a to balení je krásné!
    Just be yourself by Petra

    OdpovědětVymazat
  5. ja som sa to tiež dozvedela asi rped polrokom ako sa to správne číta:D

    OdpovědětVymazat